(contra)fagottist & contratenor

Kaspar Snikkers werd geboren in 1977. Hij begon op 12-jarige leeftijd met fagotlessen bij Fred Gaasterland en later bij Leo de Jong. Al op jonge leeftijd won hij een prijs in het Prinses Christina Concours. In 1997 werd hij aangenomen aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij fagot studeerde bij Jos de Lange en contrafagot bij Guus Dral. Zijn Eerste Fase diploma behaalde hij in 2002 en zijn Masterdiploma in 2004.

Naast zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam heeft hij lessen gevolgd bij o.a. Brian Pollard en Gustavo Nuñez. Sinds september 2008 is Kaspar fagottist en contrafagottist van het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast werkt hij nog freelance bij verschillende orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Zijn kamermuziekervaring beslaat ensembles in vele verschillende samenstellingen, groot en klein, met blazers, strijkers, pianisten, gitaristen en zangers, met vele concerten door Europa en finaleplaatsen op een internationaal kamermuziekconcours in Aberdeen en op de Amsterdamse Uitmarkt.

Naast zijn fagotstudie nam Kaspar Snikkers zanglessen, eerst bij Tanja Obalski en later bij Ronald Klekamp. Kaspar bleek over een unieke falset te beschikken en is sindsdien niet meer alleen instrumentaal actief als musicus, maar ook vocaal, als countertenor.

Advertenties